geos9


Stran za tehnično pomoč pri uporabi in posodobitvah GEOS10

LEKCIJE


VPRAŠANJA IN ODGOVORI  (27.10.2023)

VPRAŠANJA IN ODGOVORI INFRA  

Kratka navodila prve inštalacije GEOS10 za obstoječe uporabnike GEOS9, ki že imajo aktiviran WEB ključ, ali so dobili GN2 datoteko za GEOS10:
Če vaš brskalnik sporoči da ZIP 'ni varen', morate izbrati dodatne opcije (...) in datoteko označiti kot VARNO, da se bo lahko shranila na disk vašega računalnika.

Vse datoteke na naši spletni strani so naložene 100% brez VIRUSOV.  V  kolikor kak Antivirus sporoči 'grožnjo' (npr. za GEOS10.EXE , ali GfaWin23.ocx), tedaj morate obvezno to dati v izjeme, ker daje lažni alarm (vidi grožnjo tam, kjer je v resnici ni).

Inštalacijski CD (ZIP, 23 MB, ko še fizično ne obstaja Geos, se razpakira v neko začasno mapo, zažene se SETUP), navodilo v PDF

Cenik za GEOS10Tehnična podpora GEOS10 je organizirana za obvladovanje ('100x' ista vprašanja) tako, da se vsako novo vsebinsko vprašanje od uporabnika in odgovor dokumentirata v PDF dokumentu, ki se posodablja na tej spletni strani.

Če uporabnik ne dobi odgovora v doglednem času po Epošti, to pomeni, da so vsi ustrezni ali podobni odgovori že v PDF dokumentih in se tega potem še enkrat posebej ne piše (faktor je omejeni čas).

Za konkretno analizo vprašanj se naj v ZIP datoteki priloži samo GEX datoteka in ne XML za GU (nepotreben balast).  Namreč vzroki 'problemov' so v GEX datoteki (izvorni podatki).

VPRAŠANJA IN ODGOVORI  (27.10.2023)

LEKCIJE

Program za dodelitev novih EID iz starih ID pri GJI elementih.  ZIP se razpakira v obstoječo mapo od GEOS10. V kolikor bo vaš sistem to smatral kot grožnjo, morate ZIP/program obvezno dati v izjeme, da ne bo blokad.
Ta samostoni program GJI_EID spremeni obstoječe datoteke GEOJSON in JSON v katerih nastopajo EID. Če je EID manjši od 100000000, se to obravnava kot stari ID in se potem v predhodno izbranih CSV datotekah poišče ustrezni par za EID. CSV datoteke si morate sami naložiti iz spletne strani Eprostor  in si jih shraniti na nekje na lokalni disk. Program si informacijo izbora lokacije CSV datoteke shranil v mapo od GEOS10 v TXT datoteki. Program za obdelavo EID zahteva še izbor mape, kjer se nahajajo GEOJSON datoteke, obdelajo se VSE datoteke s končnicami  geojson/json v izbrani mapi. Izvorne datoteke se kopirajo v datoteke geojsonX/jsonX. Datoteke v ZIP morate sami zamenjati z novimi.

Nadgradnja GEOS10 (ver 0.46, 6.11.2023, ZIP)

ZIP ročno razpakirate v obstoječo mapo od GEOS10 in vse povozite. Sled do predhodne verzije, če nova eventualno ni v redu (Geos10_star)

Vse datoteke na naši spletni strani so naložene 100% brez VIRUSOV. 
 

Opis novosti: